Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До 5 років за гратами загрожує одному з «чорних лісорубів», які спиляли у лісопосадці півтора десятка дерев

До 5 років за гратами загрожує одному з «чорних лісорубів», які спиляли у лісопосадці півтора десятка дерев
253454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мангушським відділом Місцевої прокуратури № 1 до Першотравневого районного суду Донецької області спрямовано обвинувальний акт стосовно 35-річного чоловіка, якому інкримінують незаконну порубку лісу.

Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець Волноваського району разом 3 товаришами прибули до лісопосадки, що знаходиться у Мангушському районі, та без будь-яких дозвільних документів за допомогою бензопил незаконно спиляли 15 дерев породи акація, завдавши навколишньому природному середовищу шкоду на загальну суму понад 77 тис грн.

У разі визнання судом чоловіка винним в інкримінованому злочині - за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України - йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відносно інших правопорушників, один з яких є неповнолітнім, другий переховується на тимчасово окупованій території Донецької області, а стосовно третього вирішується питання про призначення психолого-психіатричної експертизи, матеріали виділені в окреме кримінальне провадження - у зв’язку з необхідністю проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин злочину та притягнення усієї кримінальної трійці до відповідальності.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває.

Теги: #законісправедливість,#порубкадерев,#Донецькаобласть

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео