Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ПНПУ імені В. Г. Короленка і Мачухівська територіальна громада підписали Меморандум про співпрацю

ПНПУ імені В. Г. Короленка і Мачухівська територіальна громада підписали Меморандум про співпрацю
247400 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 грудня 2021 р. делегація Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка з робочим візитом відвідала Мачухівську територіальну громаду. Серед представників університету були ректорка університету професорка Марина Гриньова, начальниця відділу кадрів Інна Важеніна, відповідальна секретарка приймальної комісії Марина Тесленко, очільниця психолого-педагогічного факультету Наталія Сулаєва, декан природничого факультету Сергій Новописьменний, очільниця факультету технологій та дизайну Валентина Титаренко, декан факультету фізичного виховання Павло Хоменко, декан факультету історії та географії Петро Кравченко, заступниця декана фізико-математичного факультету Людмила Матяш, очільниця факультету філології та журналістики Оксана Кирильчук.

Під час зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між університетом і територіальною громадою. Підписантами від кожної зі сторін були ректорка Марина Гриньова та голова Мачухівської громади Валерій Білокінь.

Учасники зустрічі домовилися про спільну діяльність з організації та проведення виховних заходів та реалізації творчих проєктів. Особливу увагу приділили підвищенню кваліфікації педагогічних працівників. Валерій Білокінь зауважив, що педагогічні кадри – це найкраще, що має Мачухівська громада. Валерій Васильович наголосив, що питання освіти стосуються його особисто: «Я сам вчитель, і вся моя родина має педагогічну освіту. Питання додаткової освіти та методичних об’єднань для вчителів та вихователів для нас першочергові». Голова додав, що за весь час існування територіальної громади жоден заклад дошкільної та середньої освіти не закрився.

Валерій Васильович акцентував на важливості залучення професорсько-викладацького складу саме Полтавського педагогічного і зауважив, що така співпраця створить додаткові можливості вчителям і вихователям громади у реалізації нових методик і технік викладання.

Ректорка Марина Гриньова акцентувала на положеннях Меморандуму, які гарантують неперервну освіту як для педагогічних працівників, так і для абітурієнтів: «Ми привезли вам Меморандум, який передбачає підвищення кваліфікації для вчителів і вихователів, додаткову освіту для ваших учнів на підготовчих курсах до ЗНО та участь у Всеукраїнській олімпіаді ПНПУ імені В. Г Короленка». Також Марина Вікторівна не обійшла увагою досягнення школярів Мачухівського НВК на олімпіадах і творчих конкурсах.

Керівниця відділу освіти Мачухівської громади, випускниця природничого факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка Ольга Кішінець підкреслила важливість підвищення кваліфікації вчителів і вихователів Мачухівської громади за участі професорсько-викладацького складу ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Очільники факультетів провели профорієнтаційну бесіду зі старшокласниками і розповіли учням Мачухівського навчально-виховного комплексу про особливості навчання на кожній зі спеціальностей.

Відповідальна секретарка приймальної комісії ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Тесленко розповіла про етапи майбутньої вступної кампанії та перерахувала переваги навчання в Полтавському педагогічному. Серед таких Марина Миколаївна назвала зручне розташування університету і гуртожитків у центрі міста, наявність кафедри військової підготовки, активний вплив на життя університету студентського самоврядування. Секретарка ознайомила слухачів з офіційним сайтом ПНПУ імені В. Г. Короленка та пояснила, як саме знайти потрібну інформацію про вступну кампанію 2022 р., перелік спеціальностей, за якими готують фахівців та іншу актуальну інформацію. Також старшокласники отримали інформаційні буклети.

Під час зустрічі відбулася серія запитань-відповідей, під час якої очільники факультетів розказали про сертифікати ЗНО, які потрібні для вступу на конкретний фах, етапи проведення вступної кампанії та додаткові можливості для абітурієнтів. Такими є експрескурси підготовки до ЗНО в університеті та Всеукраїнська олімпіада ПНПУ імені В. Г. Короленка, яка надає випускникові бонусні бали до сертифіката ЗНО при вступі на бажану спеціальність.

Марина Гриньова закликала старшокласників Мачухівського навчально-виховного комплексу вступати до педагогічного університету: «Ми всіх раді бачити в ПНПУ імені В. Г. Короленка. Наш університет випускає високоякісних фахівців і дає можливість успішного працевлаштування. Професорсько-викладацький склад університету складається зі знаних в Україні професорів, докторів, кандидатів наук. Усі вони – відомі науковці.  Зауважу, що вони закінчували наш університет. Я теж закінчувала природничий факультет педагогічного університету. Все моє життя пов’язане саме з Полтавським педагогічним. Ми робимо максимум для того, щоб наші студенти почувалися комфортно. Ми в кожному бачимо особистість та намагаємось кожному дати хороший старт. Щиро запрошуємо всіх охочих до Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка».

Співпраця з Мачухівською територіальною громадою має великі перспективи, тож сподіваємося на тривалу і плідну роботу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео