Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи скасують цього року ДПА для учнів четвертого, дев’ятого та одинадцятого класів?

Чи скасують цього року ДПА для учнів четвертого, дев’ятого та одинадцятого класів?
161910 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

У зв’язку із пандемією коронавірусу та встановленням дистанційного навчання у регіонах, де проголошено червону зону пропонують скасувати державну підсумкову атестацію для учнів четвертого, дев’ятого та одинадцятого класу. Електронну петицію створили на офіційному сайті інтернет-представництва Президента України. Щоб петицію розглянули у Верховній Раді потрібно зібрати двадцять п’ять тисяч голосів. Уже двадцять тисяч українців підписались за скасування шкільних іспитів.

 

У 2021 та 2020 роках екзамени скасували саме через COVID-19. Зараз, українці також налаштовані на скасування ДПА і аргументують усе тим, що пандемія не відступила і більшість дітей навчаються вдома. Без нагляду вчителів діти не зможуть підготуватись до екзаменів самостійно в домашніх умовах. У тексті петиції наголошено, що через запровадження онлайн-навчання по всій країні, варто скасувати іспити для випускних класів.

 

Нагадуємо, учні одинадцятого класу повинні скласти чотири сертифікаційні роботи ЗНО: українську мову чи українську мову і літературу; математику профільного або стандартного рівня; іноземну мову чи Історію України (один із цих предметів на вибір); один предмет на вибір учня. Для випускників дев’ятого класу іспит складатиметься із написання трьох предметів: два з яких обирають вчителі, а один – спільне рішення учнів класу. Для випускників четвертого класу – написання екзаменів із чотирьох предметів, які обератимуть для них надавачі освіти.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео