Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Виші на непідконтрольних Україні територіях позбавили ліцензій

Виші на непідконтрольних Україні територіях позбавили ліцензій
108956 ПЕРЕГЛЯДІВ

7 лютого МОН України анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, що перебувають на територіях, не контрольованих владою держави. На офіційному інтернет-ресурсі цього відомства оприлюднили відповідний список вишів.

За рішенням Міністерства освіти всі виші, розташовані на даний момент на окупованих територіях, будуть позбавлені своїх ліцензій.

Після анексії Криму та захоплення проросійськими бойовиками значної частини Донеччини та Луганщини більшість місцевих вищих навчальних закладів були переміщені в інші регіони. Загалом з 2014 року 20 вишів почали роботу на територіях, які перебувають під контролем законної влади.

Разом з тим окремі навчальні заклади Донеччини, Луганщини і Криму залишилися на окупованих територіях, продовжуючи свою діяльність. Це послужило причиною скасування Міністерством освіти ліцензій таких вишів. Загалом ліцензії Міністерства освіти втратили 32 заклади будь-якої акредитації на Донеччині, 14 на Луганщині та 25 — у Криму.

Для того щоб студентам, які навчалися у вишах на Кримському півострові після 2014 року, отримати визнання на території України, їм необхідно пройти відповідну процедуру атестації. Подробиці такої атестації можна дізнатися на офіційному сайті профільного міністерства.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео