Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські учні будуть захищені законом проти булінгу

Українські учні будуть захищені законом проти булінгу
195992 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 січня Президент підписав закон, що забороняє будь-які прояви булінгу. Як заявили в уряді, ці зміни стосуються у першу чергу захисту навчального процесу у середній школі. Згідно з новим законом, його порушення загрожує фінансовим покаранням або іншими санкціями.

Президент України підписав закон, що передбачає внесення змін до окремих законодавчих актів, які стосуються протидії цькуванню дітей у навчальних закладах, або булінгу. Законодавчі зміни у тому числі передбачають доповнення Адміністративного кодексу статтею 173-4. Як прописано у відповідних нормативних актах, порушник, звинувачений у булінгу, може понести адміністративну відповідальність.

Принагідно до запровадження цих змін уповноважена з питань гендерної політики в українському уряді Катерина Левченко пояснила ситуацію. Вона розповіла, що новий закон має стосунок у першу чергу до захисту дітей у середовищі закладів середньої освіти, повідомивши, що сам термін «булінг» означає фізичне або психологічне насилля між учасниками шкільної освіти.

Згідно прийнятого закону, дії, що підпадають під визначення булінгу, мають каратися штрафом. Його розмір складає 50 мінімальних доходів і більше. Інший варіант санкцій – громадські роботи. При скоєнні цього правопорушення дитиною до 16 років санкції накладатимуться на її батьків. Адміністративне покарання може очікувати і керівника навчального закладу, у якому трапився інцидент.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео