Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кримчани отримають квоти в українських університетах

Кримчани отримають квоти в українських університетах
191682 ПЕРЕГЛЯДІВ

Абітурієнтам з Криму нададуть більше 2600 бюджетних місць у українських вишах. Таку інформацію повідомили на нараді з організації роботи освітніх центрів «Крим-Україна» представники Міністерства освіти України.

Як розповів директор відділу вищої освіти профільного міністерства України Олег Шаров, для абітурієнтів з Криму 2017 року передбачено достатньо квот на вступ до вишів держави.
За офіційним повідомленням, загалом у 35 університетах України діють квоти на бюджетні місця вступників з Кримського півострова – в цілому для цієї категорії абітурієнтів буде виділено понад 2600 місць з бюджетної категорії.
Як зауважують у МОН, передусім бюджетні місця для абітурієнтів з Криму виділятимуть у тих вишах, на базі котрих діють освітні центри «Крим-Україна». Найбільше місць цього року таким вступникам нададуть Львівська Політехніка, Одеська юридична академія, Одеський та Запорізький національний університети та деякі інші виші.
Як повідомляють у профільному міністерстві, вступники з Криму та частини Донеччини, яка наразі є непідконтрольною Україні, отримали шанс стати студентами вишів за більш простою системою, що не передбачає проходження ЗНО – для вступу майбутнім студентам потрібно лише скласти іспити з української мови та історії, і вступний екзамен з профільного предмета.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео