Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​До обговорення інноваційних банківських технологій долучається молодь

​До обговорення інноваційних банківських технологій долучається молодь
138842 ПЕРЕГЛЯДІВ

У нашому університеті з ініціативи кафедри банківської справи та Банківського клубу КНЕУ відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція студентів, аспірантів і молодих учених «ІННОВАЦІЙНІ БАНКІВСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА СУЧАСНІ ФОРМИ ГРОШЕЙ». Мета заходу - розроблення наукових і прикладних засад з питань інноваційних технологій банків та розвитку сучасних форм грошей у цифровій економіці.

Усвідомлюючи глобальне значення розвитку цифрових технологій для України, в Університеті активно проводяться дослідження та професійні консультації. Цього року впроваджено підготовку фахівців за новою спеціальністю «цифрова економіка» в Інституті інформаційних технологій; розроблено новітні навчальні дисципліни «Нові форми грошей та фінансових активів», «Монетарна економіка» на факультеті фінансів.

«Уперше в Україні проблему криптовалюти порушено на глибинному рівні, з точки зору теорії грошей, - розповідає доктор економічних наук, завідувач кафедри банківської справи КНЕУ Станіслав Михайлович Аржевітін. - Так, 29 листопада 2017 року відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Нові форми грошей та фінансових активів: становлення, перспективи ризики», за результатами якої випущено два збірники. Матеріали конференції розіслано до Ради національної безпеки України, Міністерства фінансів України, НБУ, СБУ, Національної поліції України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України та інших державних установ.

Переважна більшість авторів визнають інноваційне значення нової технології блокчейн для розвитку цифрової економіки, підтримують пропозиції ІТ-фахівців у цій галузі й наголошують на необхідності впровадження контролю (моніторингу) операцій із криптовалютою, врегулювання проблематики співіснування гривневого і криптовалютного ринків, щоб не допустити підриву економічної бази податкового забезпечення державного бюджету, обвалу гривні, перетворення криптовалюти на інструмент легалізації тіньових капіталів».

Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція студентів аспірантів і молодих учених «ІННОВАЦІЙНІ БАНКІВСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА СУЧАСНІ ФОРМИ ГРОШЕЙ» стала наступним масштабним заходом. Усього було зареєстровано 170 учасників, 144 з них направили тези, що містять результати глибокого самостійного дослідження. У рамках конференції 5 квітня 2018 року в аудиторії проведено круглий стіл, на якому свої дослідження презентували 20 студентів та аспірантів.

Було виголошено цікаві доповіді:

  • 1)«Правові аспекти регулювання криптовалютних операцій», віце-президент консалтингового об’єднання «Іголан» О.В. Манюта;
  • 2)«Розвиток та використання блокчейн-технологій», керівний партнер консалтингової компанії «Фінансова студія» Є.І. Невмержицький;
  • 3) «Технологія майнінгу», експерт-практик Д.Мазепа.

За результатами конференції буде сформовано збірник наукових тез в електронному вигляді, який надішлють на електронну пошту учасникам разом із сертифікатом про участь у заході. За рішенням редакційної колегії найкращі тези надрукують у науковому фаховому виданні «Молодий учений».

До того ж наступного навчального року на всіх факультетах КНЕУ імені Вадима Гетьмана будуть читати нові дисципліни «Національні гроші та криптовалюта: можливості співіснування», «Криптовалюти як інвестиційно-спекулятивний актив, сфери легального використання» та інші.

Запрошуємо до віртуальної гри

До обговорення важливої теми активно залучається молодь. Так, кафедра банківської справи та Банківський клуб КНЕУ за підтримки Гуманітарного центру до дня банкіра оголошує «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС РОБІТ ТАЛАНОВИТОЇ МОЛОДІ У СФЕРІ ГРОШЕЙ, ФІНАНСІВ ТА БАНКІВСЬКОЇ СПРАВИ».

До участі запрошують студентів коледжів, що навчаються за економіко-правовим напрямом, та учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл. Для учнів шкіл запропоновано конкурс творчих презентацій на запропоновану тематику, а на студентів коледжів чекає віртуальна економічна гра «Стратегія банку на ринку фінансових послуг».

Переможців конкурсу чекає екскурсія Києвом (для немісцевих гостей оплачується проїзд до столиці), цінні призи та пам’ятні нагороди від організаторів. Зв’язок з оргкомітетом з усіх питань здійснюється через електронну пошту competition@kneu.edu.ua

Телефон для довідок:

Кафедра банківської справи (044)4556909; (044)4569815.

Завідувач кафедри банківської справи КНЕУ, заслужений економіст України – Станіслав Аржевітін.

Президент Банківського Клубу КНЕУ – Сергій Ярошенко.

Теги: кнеу, банківський клуб, банківська справа, криптовалюта, блокчейн-технології

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео