Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туреччина потерпає від смертоносних терактів

Туреччина потерпає від смертоносних терактів
108583 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щонайменше шість постраждалих дітей було доставлено у турецьку лікарню внаслідок потужного вибуху у Ширнаку – містечку на південному сході Туреччини. З вищезазначеної кількості травмованої малечі місцевим лікарям врятувати вдалося лише чотирьох.

 

Поки у країні тривають першочергові слідчі дії, губернатор Ширнаку вважає, що винні в інциденті адепти «Робітничої партії Курдистану», котрі раніше вже брали на себе відповідальність за інші теракти на території Туреччини. Тож кваліфікувати і цей смертоносний вибух турецька влада радить поліції як терористичний акт.

Варто відзначити, що напередодні трагедії Ширнак урочисто отримав свого нового мера. Сталося це у результаті масштабного очищення місцевої влади, котра раніше не цуралася підтримувати «Робітничу партію Курдистану». Тож подібні ключові зміни у лавах турецького правління виглядають достатньо вагомим аргументом спричиняти теракти вищезазначеною «РПК».

Важливо додати, що аналогічний інцидент стався днем раніше у ще одному містечку Туреччини – Діярбакира. Там у результаті вибуху замінованого автомобіля загинула одна людина. Ще тридцять осіб отримали поранення різних ступенів тяжкості. Відзначимо, що відповідальність за тамтешній інцидент на себе поки що не взяло жодне з терористичних угрупувань ані Туреччини, ані світу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео