Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

24 листопада Дніпро відзначив День пам'яті жертв Голодомору.(Відео)

24 листопада Дніпро відзначив День пам'яті жертв Голодомору.(Відео)
56969 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

24 листопада у Дніпрі вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 року. Більше 300 жителів міста, представників громадськості прийшли до пам'ятника жертв Голодомору, щоб покласти квіти.

Молитву пам'яті загиблих прочитали священики Дніпровської Єпархії УПЦ Київського Патріархату, делегацію котрих очолив Єпископ Дніпровський та Криворізький Симеон.

Серед присутніх були люди, які тримали в руках синьо-жовті прапори України, а також чорно-червоний прапор. Померлих вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятника.
Квіти поклали представники влади області, громадські діячі та багато інших небайдужих дніпрян. Разом із духовенством взяв участь у церемонії та покладанні квітів і меценат Української Національної Церкви, президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський.

Відразу після молитви, Керуючий Дніпровською Єпархією УПЦ КП Владика Симеон звернувся до всіх присутніх і нагадав, що всім людям варто цінувати те, що є. «Ви тільки уявіть, що люди загинули не в бою, що не від хвороби, а просто через те, що у них не було навіть шматка хліба», - промовив Симеон.

Щорічно в четверту суботу листопада жителі України вшановують пам'ять людей, які загинули під час Голодомору 1932-1933 року. Геноцид знищив понад 7 мільйонів чоловік на території УРСР і 3 мільйони українців за її межами. Серед них були українці, які проживали на Кубані, Північному Кавказі, Нижньому Поволжі і в Казахстані. Тільки в першій половині 1933 роки смертність від Голодомору в Україні досягла трьох мільйонів чоловік.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DrE8xqlFD-k

 

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео