Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Термін воєнного стану в Україні добігає кінця

Термін воєнного стану в Україні добігає кінця
251482 ПЕРЕГЛЯДІВ

26 грудня завершується термін воєнного стану в Україні у зв’язку з інцидентом у Керченській затоці. Дії закону відповідного закону підлягають області, що перебувають у безпосередній близькості з Росією або потенційно підпадають під удар з боку військово-морських сил.

25 листопада 2018 року відбулася атака російськими військовими об’єктів військово-морських сил України. У зв’язку з цим інцидентом Верховна Рада прийняла закон про введення воєнного стану у деяких областях України. Під дію закону потрапили 10 областей держави. Термін цієї міри – 30 днів.

26 грудня закінчується термін воєнного стану, визначений відповідним законом. За цим документом, 30 діб збігає о 14 годині дня. Незважаючи на можливість продовження цього положення, народні обранці не оголошували про можливість введення додаткового терміну для воєнного стану. Однак прикордонні території, що гіпотетично можуть зазнати удару від сусідньої держави, будуть перебувати під пильним контролем, про що неодноразово говорив Президент. Зокрема, під час нещодавнього виступу голова держави заявив, що введення цього положення стало додатковою перевагою для збройних сил країни, оскільки за цей термін вдалося покращити технічне оснащення армії і укріпити кордони.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео