Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У НАВС проходить тренінг КМЄС з питань забезпечення публічного порядку

У НАВС проходить тренінг КМЄС з питань забезпечення публічного порядку
57010 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 січня 2019 року в Національній академії внутрішніх справ розпочався тренінг Консультативної місії Європейського Союзу в Україні з питань забезпечення публічного порядку. Науково-педагогічні працівники НАВС спільно із представниками КМЄС в Україні проводять тренінг для керівного складу Національної поліції України, виходячи з міжнародного досвіду.

Участь у тренінгу взяли іноземні фахівці та представники Головного управління Національної поліції в Київській, Дніпропетровській, Тернопільській і Полтавській областях та м. Києві, Управління патрульної поліції в Київській області та м. Києві.

Головним питанням до обговорення є особливості скандинавської моделі охорони публічної безпеки та порядку.

         Даний захід відбуватиметься у два етапи з 21 січня до 1 лютого та з 11 до 22 лютого  2019 року.

         Подібні тренінги проводилися на базі НАВС  у вересні-жовтні 2017 року. Також представники  академії  взяли участь у тренінгах на базі Львівського державного університету внутрішніх справ у квітні – травні та серпні – вересні 2018 року та здійснили робочий візит до Швеції.

         Курс передбачає підготовку командирів трьох рівнів: стратегічного (відповідає європейському «золотому»), операційного («срібного») та тактичного («бронзового»). Тренінг проводиться з метою навчання особового складу НПУ запобіганню кризових ситуацій і попередженню конфліктів між учасниками заходів, а також між ними та правоохоронцями.

         Головним принципом скандинавського підходу є так зване «сприяння», тобто роль поліції полягає в тому, щоби гарантувати захист прав учасників мирного зібрання, а не в обмеженні їхніх прав.

Наказом МВС України затверджено Концепцію запровадження в діяльності органів та підрозділів Національної поліції України скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів.

Новий підхід у забезпеченні громадського порядку може стати важливим кроком на шляху до повного оновлення методів поліцейської роботи в Україні, завдяки якому масові зібрання розглядатимуться як право людей, яке треба захищати, а не як загроза, якої треба боятися.

Теги: Національна академія внутрішніх справ

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео