Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Дніпрі відзначили ювілей - сторіччя Соборності України.

У Дніпрі відзначили ювілей - сторіччя Соборності України.
224677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожен рік, 22 січня, країна згадує визначні події 1919-го року. Рівно сто років пройшло з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді століттями розірваний український народ визволився з неволі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна— з Австро-Угорської імперії— і возз'єдналися на своїй землі в єдиній Українській державі.

Свято сторіччя Соборності у Дніпрі традиційно розпочалося з покладання квітів до пам’ятника молодого Тараса Шевченка.

Участь у заході традиційно взяло і духовенство Дніпровської Єпархії Православної Церкви України на чолі з Секретарем Єрархіі, протоієреєм Віталієм Лопушанським. Приєднався до делегації нашої єпархії і настоятель Вірменської Церкви Григора Лусаворича, протоієрей Тер Амазасп. Разом провели молебень та поклали квіти.

Взагалі цей день тисячі воїнів, волонтерів і мільйони людей об’єднуються заради захисту територіальної цілісності України. На офіційну церемонію відзначення історичної дати у Дніпрі, прийшли небайдужі містяни, представники силових структур, активісти, духовенство, представники обласноі та міськов влади, зокрема голова облради Гліб Пригунов, заступник голови ОДА Дмитро Батура та заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео