Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні відзначили День перемоги над нацизмом

В Україні відзначили День перемоги над нацизмом
140648 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 травня в Україні – День перемоги над нацизмом у ІІ світовій війні. З цієї нагоди у минулий четвер на всій території країни пройшли тематичні урочисті заходи. У більшості міст України ден пройшов без серйозних інцидентів за винятком незначних порушень.

9 травня у Україні традиційно святкували День перемоги. Особливо урочистою подія була у столиці та інших обласних центрах країни – президент Петро Порошенко очолив поклав квіти до Могили Невідомого солдата. В урочистій процесії, яку очолив голова держави, взяли участь прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр оборони Степан Полторак і голова УПЦ Епіфаній.

Покладаючи квіти, Петро Порошенко виголосив промову: чинний президент звернувся до громадян із закликом пам’ятати героїв, які загинули заради мирного майбутнього.

День пам’яті в Україні пройшов відносно спокійно. Проте кілька незначних інцидентів все ж відбулося. Загалом на території країни поліцією було зафіксовано 63 неприємних випадки. 45 з них було пов’язано з порушенням заборони щодо використання забороненої радянської символіки. Окремих громадян у Києві, Одеські, Миколаївській та інших областях було затримано через демонстрацію так званих георгіївських стрічок, червоних прапорів та зображень серпа і молота. Загалом було складено 27 адміністративних протоколів через подібні порушення.

Стали відомі і подробиці святкування Дня перемоги на окупованих територіях: у Донецьку провели урочистий парад, під час якого вулицями міста урочисто пронесли фотографії загиблих ватажків самопроголошеної «республіки» та портрет Сталіна. В окупованих містах Донеччини і Луганщини відбувалися також концерти за участю російських музичних гуртів.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео