Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За принципової позиції військової прокуратури Верховний Суд залишив незмінним вирок, яким зрадника та дезертира засуджено до 14 років позбавлення волі

За принципової позиції військової прокуратури Верховний Суд  залишив незмінним вирок, яким зрадника та дезертира  засуджено до 14 років позбавлення волі
28795 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ухвалою Верховного Суду 20.06.2019 залишено в силі вирок Дарницького районного суду м. Києва та ухвалу Апеляційного суду м. Києва, якими колишнього військовослужбовця ЗС України, прапорщика О., за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 1 ст. 408 (Дезертирство) КК України, засуджено до реального позбавлення волі строком на 14 років.

Доведено, що військовослужбовець, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострову, у 2014 році, не виконав наказу про прибуття до нового місця служби і залишився на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.

Надалі засуджений проходив військову службу в Збройних Силах Російської Федерації, а в листопаді 2016 року був затриманий на території України правоохоронними органами.

Теги: зрадник, дезертир, Крим, Верховний Суд, касація,військова прокуратура,військовослужбовець

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео