Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Канадська делегація українців відвідала Дніпровську єпархію Православної Церкви України.

Канадська делегація українців відвідала Дніпровську єпархію Православної Церкви України.
169863 ПЕРЕГЛЯДІВ

Візит делегації з Канади, представників української діаспори тривав на Січеславщині декілька днів. За цей час канадські українці відвідали Петріківку, Запорізьку Хортицю та безумовно завітали у Дніпро. В обласному центрі вони відвідали найцікавіші місця, а також завітали до Дніпровського академічного музично - драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка та Музею АТО. З величезною повагою ознайомились гості і з Дніпровською Єпархією Православної Церкви України, де їм зробили невеличку екскурсію та центральним єпархіальним храмом «Несподівана Радість». Ініціатором подорожі до Дніпра та справжнім гідом для іноземних гостей стала заслужена артистка України та директор Дніпровського академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Оксана Іванівна Петровська.

А історія запрошення до Дніпра делегації з канадського міста Торонто дуже цікава. Як відомо, на початку червня, вперше в історії театральної України, колектив театру відвідав Канаду з гастролями. Візит Дніпровського академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка до Канади відбувся за підтримки Міжнародного Благодійного Фонду Олександра Петровського «Солідарність», і викликав велику зацікавленність канадської публіки, серед котрих також було і багато етничних українців. Саме тоді, при знайомстві із канадськими прихильниками театральної творчості українців, директор театру Оксана Іванівна Петровська дізналася про майбутній візит представників української діаспори до України. Але у графіку делегації, Дніпро не був серед міст, які вона повинна була відвідати. Оксана Іванівна вирішила це виправити і запросила нових друзів завітати до Дніпра та Січеславщини (патріотичного та історичного краю). Представники канадської делегації змінили свої плани і вперше в своєму житті побували у Дніпрі. Усі разом були відверто вражені від великого міста та нових емоцій та знайомств. 
Наприклад мешканка міста Торонто Міла Ковалів відзначила, що не очікувала побачити стільки цікавого та українського. Усі представники делегації дуже вдячні за щирий та теплий прийом саме у Дніпрі. І запевнили, що будуть розповідати про наше славне місто і запрошувати приїхати сюди своїх друзів та родичів.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео