Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Злочинна недбалість і нехтування законодавством про охорону праці привели механіка вогнетривкого виробництва на лаву підсудних

Злочинна недбалість і нехтування законодавством про охорону праці привели механіка вогнетривкого виробництва на лаву підсудних
225282 ПЕРЕГЛЯДІВ

Артемівською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного механіка пресо-формувальної дільниці Публічного акціонерного товариства «Часівоярський вогнетривкий комбінат», внаслідок порушення яким правил безпеки на виробництві тяжко травмовано його колегу.

У ході досудового розслідування встановлено, що 30 серпня 2018 року під час виконання робіт з формування цеглини пресувальник вивів вгору у нейтральне положення рухому траверсу та почав закручувати болти у штамп, але у цей час одна з гайок зірвала болти кріплення та траверса різко опустилась, придавивши чоловікові руку.

З відкритими переломами пальців правої кісті, променевої кістки передпліччя зі зміщенням, відкритим вивихом ліктьової кістки та великими забійно-рваними ранами  руки 25-річного постраждалого госпіталізовано до медичного закладу.

Отримання чоловіком зазначених тяжких тілесних ушкоджень стало наслідком порушення правил безпеки механіком, який, діючи зі злочинною недбалістю і нехтуючи посадовими інструкціями, не перевірив та не забезпечив обладнання пресу механізмом гальм, які при автоматичному спрацюванні мали б зупинити рух маховика вузла пресування, знизивши навантаження на вищевказану гайку.

Вважаючи провину механіка у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, тобто в порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою доведеною, прокуратура скерувала кримінальне провадження до суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Теги: #Донецькаобласть,#законісправедливість

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео