Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Полтавський ДВС підбив підсумки роботи за 9 місяців 2019 року

Полтавський ДВС підбив підсумки роботи за 9 місяців 2019 року
228649 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державна виконавча служба області звітує про виконану роботу. 10 жовтня 2019 року в. о. начальника Управління державної виконавчої служби області Валентина Пахар та начальник відділу примусового виконання рішень Сергій Усатий  підбили підсумки виконаної роботи  за 9 місяців цього року.

«Протягом звітного періоду примусовому виконанню в області підлягало 177 тисяч виконавчих документів на суму понад 3 мільярди гривень. Вдалося завершити понад 76 тисяч виконавчих проваджень на суму понад 876 мільйонів гривень, а це на 4 тисячі документів більше ніж за аналогічний період 2018 року», - повідомила Валентина Пахар.

Протягом трьох кварталів 2019 року відділами державної виконавчої служби Полтавщини стягнуто та перераховано на користь держави понад 17 млн грн виконавчого збору.

Одним із дієвих заходів примусового виконання судових рішень є звернення стягнення на майно боржників.

«За 9 місяців 2019 року в Системі електронних торгів  арештованого майна перебувало 638 лотів майна боржників, на яке державними виконавцями області  звернуто стягнення  на загальну суму понад 65 млн грн», - розповів Сергій Усатий.

Ключовим і пріоритетним напрямом роботи Головного територіального управління юстиції у Полтавській області є виконання рішень про стягнення аліментів.  2019 року державні виконавці стягнули на користь дітей 260 млн грн аліментів.

«На сьогодні на виконанні у відділах державної виконавчої служби ГТУЮ у Полтавській області перебуває 23 500 виконавчих документів про стягнення аліментів, з яких по майже 13 тисячах документів  стягнення аліментів проводиться із доходів боржників, решта документів перебуває безпосередньо в органах ДВС ГТУЮ у Полтавській області», - говорить Валентина Пахар. 

Вирішити проблемні питання стягнення заборгованості по аліментах покликані санкції, які обмежують неплатників у праві виїзду за кордон, кермування авто, користування зброєю, полювати. За цей час понад 5 тисячам осіб винесено постанови про подібні обмеження. А от злісних неплатників аліментів притягують до суспільно корисних робіт. За цей час судами винесено 272 подібні постанови.

Не залишилися без уваги і виконавчі документи про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах пов`язаних з трудовими правовідносинами. За ІІІ квартали 2019 року на виконанні у регіоні знаходилися 1633 подібних виконавчих документи. Майже 50% рішень фактично виконано. Стягувачам перераховано 8 мільйонів гривень.

#ДВС_діє

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео