Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Розвиток туризму в Україні під час карантину

Розвиток туризму в Україні під час карантину
197556 ПЕРЕГЛЯДІВ

Туризм в Україні мало розвинутий. Це не секрет та не новина – швидше за все ви й самі казали колись цю фразу або чули її від інших, в черговий раз бронюючи номер в готелі найдешевший. Однак поступово туристична ситуація почала змінюватися. Завдяки карантину почалася друга хвиля розквіту подорожей Україною. Люди, які все життя їздили відпочивати за кордон нарешті побачили красу України, і хоч вимушено, але подорожують нею. В соціальних мережах усе частіше мерехтять світлини не туристичних сіл та містечок, де справді є що подивитися.

Найголовніша перлина розвитку туризму в Україні – зелений туризм. Про це говорять скрізь, навіть в законодавчих документах зеленому туризму дають дорогу. Сенс зеленого туризму полягає в тому, що ти до себе додому запрошуєш туриста, наприклад, копати картоплю та садити помідори, а він у свою чергу тобі за це платить гроші. Тобто, турист проникає у життя села повністю. Туризм сьогодні вважається одним із найефективнішим методом для зростання економічного становища країни. В Україні існують усі передумови для розвитку туризму: природа, архітектура, історія, економіка, демографія. Однак є також ряд проблем, які роблять туризм нестабільною платформою. Наприклад, засоби масової інформації активно роблять рекламу про відпочинок за кордоном, забуваючи висвітлити внутрішній туризм, окрім Одеси та Карпат. Також нагальною проблемою є відсутність коштів на реконструкцію пам’яток та архітектури, які потребують значного капіталовкладення. В нашій країні відсутні буклети-путівники з архітектурними пам’ятниками та малою обізнаністю про різноманіття туристичних послуг.

В Україні об'єктивно є на що подивитися, до того як і на природні пам’ятки (Карпати, Рожеві озера, численні кар'єри Полісся, Бакота, Олешовскіе піски, Шацькі озера), так і по містах (Чернівці, Кам'янець, Львів, Одеса), і історичним об’єктам ( фортеці Поділля, розкопки Ольвії, Американська фортеця), фестивалям, виноробства і навіть катастрофічні наслідки (Чорнобиль). Не бачити усього просто тому, що в туризмі працюють не ті люди, як мінімум несправедливо по відношенню до себе. Потрібно бути добре знайомим з історією своєї країни, і найбільш наочно вивчати саме подорожуючи. І посил, який Україна несе у світ, в тому числі, з огляду на туристичну складову, що ми можемо розповісти про Україну нашим закордонним гостям.

Продовжимо тему туризму додатками та сайтами, які допоможуть подорожувати Україною:
1. «Mandria. Ua» - сайт пошуку турів серед усіх туроператорів. Завдяки цьому сайту, кожен турист може самостійно обрати собі тур, який йому найбільше подобається. Є досить простим для розуміння та користування.
2. «CITY CARD» - туристичний портал України на якому ви маєте можливість отримати всю необхідну інформацію ( де поїсти, афіші, фестивалі, розваги, готелі та звичайно новини) про місто в яке хочете поїхати.
3. «Сам собі Мандрівник» - цей сайт підійде найбільше тим туристам, хто хоче подорожувати самостійно на автомобілі. На сайті є готові автомобільні маршрути для різних країн.
4. «Lowcost AVIA» - все, що стосується дешевих подорожей. Тут ви знайдете ідеї для подорожей, авіаквитки, проживання, інформацію про візи та можливість бронювання готелів і квитків на різні види транспорту.

Нинішня ситуація зі світовим туризмом – це привід більше насолоджуватись красотами нашої країни. Наприклад, Бакота. Це місце про яке заговорили не так давно. І більшість, хто там бував, заїжджали після подорожі до Кам’янця-Подільського. Бакотою називалося одне з селищ, яке затопили у 80-х під час будівництва Новодністровської ГЕС. Зараз ця територія Бакотського заливу на Дністрі. Окрім неймовірної красоти пейзажів там є закинутий печерний монастир, якому майже тисяча років

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео