Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Литва для України є стратегічним партнером і підтримала нашу державу у боротьбі з агресором

Литва для України є стратегічним партнером і підтримала нашу державу у боротьбі з агресором
55713 ПЕРЕГЛЯДІВ

Литва для України є стратегічним партнером і підтримала нашу державу у боротьбі з агресором. На цьому 12 березня під час зустрічі із литовськими журналістами наголосив Міністр оборони України Степан Полторак.

Міністр оборони України поінформував литовські ЗМІ про ефективну співпрацю та допомогу, яку надає Республіка Литва Україні. Це зокрема, робота литовських радників під час проведення реформ в оборонному відомстві, діяльність інструкторів, які навчають українських військових на полігонах, лікування і реабілітація українських воїнів у Литві та обмін досвідом.

Міністр оборони України розповів литовським журналістам, про ситуацію, яка склалася на території Донецької та Луганської областей.

«Ситуація на лінії зіткнення складна, проте контрольована нами. Росія на території Донецької та Луганської областей проводить бойове випробування новітніх зразків озброєння, військової техніки та здійснює злагодження своїх військових підрозділів. Це для неї випробувальний полігон», – наголосив Степан Полторак.

Глава оборонного відомства повідомив, що останнім часом Російська Федерація збільшила свою присутність поблизу кордонів з Україною, і далі нарощує військове угрупування в Криму: «Ми розцінюємо, що головна мета цих дій – це можливість швидко і без тривалої підготовки здійснити агресію проти України».

Також Міністр оборони України ознайомив журналістів з Литви з позицією України щодо можливого розгортання миротворчої місії ООН на тимчасово окупованій території країни.

«Ми наполягаємо на тому, щоб Місія ООН була розгорнута на всій окупованій території України і відбувалося це відповідно до норм міжнародного права. Потрібно забезпечити контроль за частиною українсько-російського державного кордону, а з території України, необхідно вивести усі незаконні збройні формування та регулярні частини Збройних сил РФ. Місія повинна встановити контроль за станом зберігання важкого озброєння. Ми також категорично проти того, щоб РФ брала участь у Місії, тому що це неприйнятно, коли Росія здійснює агресію проти України, захоплює Крим, захоплює частково Донецьку та Луганську область, а потім пропонує себе як миротворця», – зауважив Степан Полторак.

У ході зустрічі глава оборонного відомства відповів на запитання, які цікавили литовські мас-медіа.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео