Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чим найбільше шкодить цукор?

Чим найбільше шкодить цукор?
244104 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Цукор є небезпечним ворогом для серцево-судинної системи, тому для зниження ризику серйозних захворювань долю цього продукту у раціоні потрібно знизити до 10 відсотків від загальної кількості калорій. Такі дані після ґрунтовних досліджень оприлюднили шведські науковці.

     Науковці зі шведського університету з міста Лунд з'ясували, чим конкретно шкідливий цукор для організму людини і яку кількість можна вживати без загрози для здоров'я. За результатами досліджень шведських науковців, у яких брали участь добровольці, при вживанні великої кількості цукру кожного дня людина ризикує погіршити стан серцево-судинної системи.

     Протягом тривалого часу — близько 17 років, 26 тисяч добровольців брали участь у дослідженні. Вони кожного дня записували свій раціон і регулярно проходили медичні обстеження. Науковці тим часом повністю досліджували продукти, що вживали учасники програми, на предмет кількості цукру у продуктах харчування, а також вивчали співвідносність цукру та інших речовин у раціоні добровольців.

     Як виявилося, у людей, кількість цукру у раціоні яких складає близько 15 відсотків від загальної кількості калорій, спожитих за день, був гірший стан серцево-судинної системи. Зокрема, у представників цієї категорії ризик розвитку інфаркту міокарда виявився вищим приблизно на третину.

     Спираючись на результати цих досліджень, науковці дійшли висновку: для того щоб не піддавати здоров'я ризику, людина має скоротити споживання цукру до 10 відсотків від загальної кількості калорій.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео