Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кияни можуть пройти безкоштовну перевірку на ВІЛ

Кияни можуть пройти безкоштовну перевірку на ВІЛ
56163 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 грудня у столиці пропонують безкоштовно пройти перевірку на ВІЛ. Кожен бажаючий протягом дня може відвідати діагностичні центри. Для всіх відвідувачів відкриті двері Київського міського центру профілактики і боротьби зі СНІДом. Діагностику проводитимуть і у районних медичних установах.

1 грудня – міжнародний день боротьби зі СНІДом. До цього дня було приурочено проведення безкоштовної діагностики на наявність ВІЛ, яке відбуватиметься протягом вівторка, 4 грудня. Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я, цього дня всі бажаючі можуть пройти у столиці діагностику. До того ж за необхідності громадяни можуть отримати медичну допомогу, у тому числі антиретровірусну терапію.

За словами керівництва відповідного департаменту Міністерства, цього року для проходження діагностики кияни можуть звертатися не лише до Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом, але й до медичних структур кожного району.

Сьогодні безоплатну діагностику пропонують у 28 центрах первинної медично-санітарної допомоги, а також 11 консультативно-діагностичних центрах міста. Ця ж послуга надається у 17 міських клінічних лікарнях – скористатися нею можуть громадяни, які проходять стаціонарне лікування у цих установах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео