Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До Криму їде термінова місія Ради Європи

80552 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прес-службою Ради Європи було оприлюднене повідомлення про те, що організація направляє на кримський півострів місію з прав людини. Власне, місія Ради Європи, очолювана Жераром Студманом, швейцарським дипломатом, за попередніми даними уже сьогодні розпочне свою роботу. Компанію швейцарському політику складе троє членів із секретаріату Ради Європи.

Так, представники європейської організації мають завдання вивчити ситуацію, яка склалася в Криму стосовно того, чи жителів півострова не обмежують в основних правах людей. Тобто, чи можуть вони вільно висловлювати думки, чи дотримана свобода слова, чи мають вони право на свободу вільно створювати асоціації та проводити збори, чи дотримано прав національних меншин, як проходить боротьба із корупцією, і чи дотримані права ув’язнених.

Разом із тим, Турбйорном Ягландом, генеральним секретарем Ради Європи, було зауважено, що місія буде повністю незалежною й питання, які тією чи іншою мірою пов’язані з територіальним статусом півострова, не будуть підніматися.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео