Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Крим знову став центром гучної расової дискримінації

Крим знову став центром гучної расової дискримінації
134824 ПЕРЕГЛЯДІВ

Здається, що геноцид кримських татар, котрий супроводжувався їх насильницькою депортацією, дискримінацією та позбавленням права на свободу і гідність у 1944 році набуває нової сили: прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала досудове розслідування щодо несанкціонованих обшуків, проведених у домівках представників кримськотатарського населення.

Варто зазначити, що прокуратура АР Крим, спираючись на українське законодавство, підтвердила ознаки злочинів, серед яких – порушення майнової недоторканності, незаконне позбавлення волі та порушення права на захист. У якості покарання правопорушникам загрожує до п’яти років ув’язнення.

Нагадаємо, що тривожні повідомлення про дискримінацію представників кримськотатарського населення з’явилися ще 26 травня. За словами голови ЦВК Курултаю кримських татар Заїра Смедляєва, шукають традиційно заборонені літературу, наркотики, зброю та боєприпаси. Якщо ж вищезазначених предметів знайдено не буде, людина все одно постане перед Законом, але – у якості фігуранта вже іншої справи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео