Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Країни ЄС все активніше говорять про скасування санкцій проти Росії

Країни ЄС все активніше говорять про скасування санкцій проти Росії
27143 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після скандальної заяви кандидата на пост президента США Дональда Трампа щодо визнання Криму російським та бажання вплинути на світову політичну спільноту, аби домогтися скасування санкцій проти РФ, Франк-Вальтер Штайнмаєр – міністр закордонних справ Німеччини – обережно заговорив про можливий сценарій поступового послаблення санкційного тиску на країну-агресора.

Звичайно, станеться це лише після того, як Росія почне виконувати «Мінські домовленості» у контексті припинення війни в Україні. Але, як зазначив Штайнмаєр, дедлайном цьому слугуватиме цьогорічний вересень, тобто ті півроку, на які було подовжено санкції проти РФ у липні, суттєво скоротяться.

Перший місяць осені, з точки зору міністра, має продемонструвати результати миротворчої роботи ЄС та бажання Росії співпрацювати з Європою у цьому напрямку. Цікаво, що більшість політичних аналітиків вважають, що бажання послабити санкційний тиск на РФ спричинений сумнозвісним «Brexit» - виходом Великобританії з ЄС. Таким чином, країни Європейського союзу просто намагаються залучитися підтримкою військово могутньої Російської держави взамін вищезазначеної Великобританії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео