Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейські журналісти закликають розслідувати вбивство Шеремета

Європейські журналісти закликають розслідувати вбивство Шеремета
189853 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще 20-го липня поточного року білоруський журналіст Павло Шеремет - один із керівників «Української правди» та, за сумісництвом, безкомпромісний борець із державною корупцією – трагічно загинув у результати страшного вибуху автомобіля, у якому на той момент знаходився журналіст. На сьогоднішній день, згідно заяві Генерального прокурора України Юрія Луценка, головним мотивом вбивства Павла Шеремета стала помста за його професійну журналістську діяльність. З моменту ж початку розслідування вбивства ані поліція, ані державні силові структури не розголошували жодної інформації стосовно слідства, мотивуючи своє рішення небажанням зашкодити процесу розслідування.

Проте, такий результат не влаштував Федерацію журналістів Європи, котрі, незважаючи на заяви поліції, закликали українську владу продовжити розслідування обставин загибелі Павла Шеремета і, тим самим, покінчити з кримінальним свавіллям. Варто відзначити, що вищезазначена організація об'єднує більше 300 тисяч журналістів з 43-ох держав світу.

За словами Хатії Деканоїдзе – очільниці Національної поліції України – у розслідуванні вбивства білоруського журналіста й антикорупціонера використовується комплексний підхід, котрий передбачає не тільки опитування громадян, а й оперативні та технічні роботи. Проте, як зазначила пані Деканоїдзе, робота у справі Павла Шеремета не припиняється ні на мить.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео