Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Католицьке Різдво пропонують зробити офіційним святом

Католицьке Різдво пропонують зробити офіційним святом
54359 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські депутати запропонували зробити 25 грудня, день католицького Різдва, вихідним днем. Найближчим часом цей законопроект буде зареєстрований і винесений на голосування.

 

Народний депутат Ірина Подоляк на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила про можливість запровадження нового державного свята, що припадатиме на 25 грудня, тобто католицьке Різдво. Відповідний законопроект підписала група народних депутатів, тож, за словами Подоляк, найближчим часом його зареєструють і внесуть на голосування.

Як пояснює таку пропозицію сама Ірина Подоляк, введення вихідного дня 25 грудня матиме вагоме культурне значення і символізуватиме приєднання України до єдиної християнської традиції. Депутат зауважує необхідність діяти у цьому напрямі дуже м'яко, для того щоб не викликати спекуляцій.

За новим законопроектом, святковий день 7 січня не має бути скасований. Натомість пропонують ввести довгі вихідні за аналогією до європейських святкових канікул. Як стверджує депутат, відповідні зміни вже були внесені до Трудового кодексу, вони були подані на розгляд Верховної Ради минулого року.


В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео