Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Урочиста Актова частина відбулась у ДДС

Урочиста Актова частина відбулась у ДДС
56880 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після богослужіння відбулися урочисті заходи з нагоди свята.

Актова частина празника розпочалася із виступу дуету бандуристок «Едельвейс».

Далі зі словом до присутніх звернувся в. о. ректора ДДС протоієрей Сергій Нарольський, який у своїй промові коротко ознайомив присутніх зі здобутками духовної школи в 2017/2018 навчальному році.

Після цього архієреям, гостям, викладачам та студентам був презентований відеоролик про зміни та розбудову Семінарії упродовж 5-ох років її життя, а також відбулася презентація книги «ІСТОРІЯ ПРАВОСЛАВНОЇ ПЕДАГОГІКИ ТА ПЕДАГОГІЧНА МАЙСТЕРНІСТЬ», автора-упорядника Т. В. Тесленко, викладача ДДС.

Зі словами настанови звернувся і меценат єпархії, президент МБФ «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський.

Варто зауважити, що Олександр Володимирович з перших днів підтримав відкриття навчального закладу на теренах Січеславщини і по сьогодні постійно підтримує його.

Також привітали Дніпровську духовну семінарію з нагоди празника виступили: викладач духовного вишу  єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій; кандидат наук з богослів’я, доцент, старший інспектор Київської православної богословської академії протоієрей Петро Бойко; кандидат наук з богослів’я, викладач Волинської православної богословської академії священик Станіслав Безпалов; заступник міського голови м. Дніпра Олександр Віталійович Шикуленко;  кандидат юридичних наук, доцент, ректор Університету митної справи та фінансів Дмитро Олександрович Бочаров; доктор технічних наук, професор, перший проректор Національної металургійної академії України Валерій Петрович Іващенко;  кандидат педагогічних наук, в. о. директора ДНЗ МВПУПІТ Олена Петрівна Юденкова; представники козацтва Січеславщини та Білик Олена — мама студента 2-го курсу ДДС.

Проректор Василь Михайлович Бабій зачитав вітання Львівської православної богословської академії, Рівненської духовної семінарії та Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

На урочистих заходах з нагоди Актового дня, між вітальними словами, лунали пісні у виконанні викладачів та вихованців ДДС.

За розбудову Дніпровської духовної семінарії Благословенні грамоти від Преосвященнійшого Владики Симеона отримали: меценат Дніпропетровської єпархії О. В. Петровський, викладачі ДДС — Ж. М. Крижановська, Т. В. Тесленко і Є. В. Кочерга.

Наостанок до усіх, з батьківським словом звернувся Архіпастир Січеславщини, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, який привітав тих хто навчає і навчається з Актовим днем та 5-річчям від дня відкриття Семінарії.

Завершилися урочистості многоліттям, спільною світлиною та святковою трапезою.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео