Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому Томос є питанням національної безпеки України?

Чому Томос є питанням національної безпеки України?
167778 ПЕРЕГЛЯДІВ

Отримання Українською православною церквою автокефалії є невід’ємною умовою укріплення національної безпеки для держави. Про це на урочистому заході заявив Президент Петро Порошенко.

Виступаючи на урочистостях, присвячених 150-річчю Товариства «Просвіта», Петро Порошенко висловився щодо значення автокефалії для України. Гарант визначив Томос як додатковий акт проголошення української незалежності. З тієї ж причини, за словами Президента, ця подія дуже важлива не лише для віруючих православних громадян, а й для кожного українця. Саме автокефалія є тією межею, що може ще більше  віддалити країну від її колоніального минулого та визначає національну ідентичність нашого народу. Тому, підсумував Петро Порошенко, немає жодних сумнівів у тому, що автокефалія є не стільки релігійним, скільки загальнодержавним питанням, більше того – питанням національної безпеки.

29 листопада, коли був завершений Синод Вселенського патріархату, українська церква отримала конституційний статус. Нещодавно стала відома і дата проведення Об’єднавчого собору – він відбудеться 15 грудня. Місце проведення – Софія Київська. На цьому урочистому заході буде визначений предстоятель – голова православної церкви в Україні.  

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео