Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Томос зберігатиметься в Україні

Томос зберігатиметься в Україні
167947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Томос про надання автокефалії українській церкві не заберуть з України. Він залишиться у Софії Київській, де документ зможуть побачити всі відвідувачі. Цим повідомленням Міністерство культури спростувало неперевірену інформацію, згідно якій Томос повернуть до Стамбула.

У Міністерстві культури України відповіли на чутки про подальшу долю Томоса, яким Україні було надано православну автокефалію. У ЗМІ поширилася інформація про те, що доленосний документ буде знов переданий до Стамбула після завершення всіх урочистих подій. Як припустили журналісти, на документі ще мають бути поставлені підписи членів Синоду Вселенського Патріархату і лише згодом він зможе знову бути повернений Україні. У профільному міністерстві заперечили ці відомості, зауваживши, що Томос і надалі залишиться у Софії Київській.

Документу знайшли почесне місце у Трапезному храмі Софійської церкви і буде відкритий для публіки. Побачити на власні очі його зможуть всі відвідувачі кожного дня з 8 до 6 години.

 В Україну Томос був привезений 5 січня. Сам Президент країни відправився за ним до Стамбула, щоб на Різдво представити його українцям. Цей документ офіційно визнає, що українська церква є рівною до інших 14 помісних православних церков.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео