Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Анонімність користувачів мобільного зв’язку завершується?

Анонімність користувачів мобільного зв’язку завершується?
80047 ПЕРЕГЛЯДІВ

Силами НКРЗІ розроблено проект постанови щодо внесення поправок в деякі підзаконні акти, які стосуються реєстрації абонентів мобільного зв’язку. Якщо ці поправки набудуть чинності, то мобільні оператори зможуть надавати послуги зв’язку лише за пред’явленням паспорту.

За словами голови НКРЗІ Олександра Животського, наразі 90% абонентів мобільного зв’язку користуються послугами на умовах анонімності. Хоча у всьому світі існує практика реєстрації абонентів. Завдяки цьому є можливість надання нових послуг, в тому числі — і фінансових, для яких питання безпеки має величезне значення.

Тепер варто очікувати реакції Кабміну. Якщо він одобрить дану постанову, то всі абоненти, які вже користуються послугами мобільного зв’язку на умовах публічного анонімного договору, будуть вимушені звернутися до своїх операторів та пред’явити документ, що встановлює особу. Нагадаємо, що у пакеті «Диктаторських законів» від 16 січня минулого року вже була ініціатива зробити продаж сім-карток за пред’явленням паспорту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео