Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Спеціальний мобільний додаток допомагатиме американцям захиститися від торнадо

Спеціальний мобільний додаток допомагатиме американцям захиститися від  торнадо
135513 ПЕРЕГЛЯДІВ

У вже другому американському штаті – Південній Кароліні – президент США Барак Обама оголосив надзвичайний стан через найпотужніший за останні дев'ять років ураган, котрий отримав ім'я «Метью». Жертвами нищівного торнадо стали більше 140-ка осіб, проте, через географію слідування «Метью» - а це такі густонаселені території Сполучених Штатів Америки як Флорида, Джорджія та Північна й Південна Кароліни – кількість постраждалих може суттєво зрости.

 

Аби цього не сталося, «FEMA» - Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США – ініціювало запуск спеціального мобільного додатку, завдяки якому жителі, котрі наразі знаходяться у зоні проходження урагану, зможуть вберегти себе від розгніваної стихії – а це, за різними оцінками, біля двох мільйонів американців, евакуацію яких вже планує Уряд США.

У вищезазначеному мобільному додатку від «FEMA» міститиметься уся необхідна інформація про розташування спеціальних притулків із достатнім запасом медикаментів та продуктів харчування, прогноз погоди, головні правила поводження у надзвичайних ситуаціях та навіть інтерактивна карта для кращого орієнтування людини на місцевості. Важливо додати, що доступне таке технологічне нововведення одразу двома мовами – англійською та іспанською.

Варто відзначити, що повітряна швидкість у самому епіцентрі «Метью» вже перевищила дві сотні кілометрів на годину.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео