Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Невдалий дизайн міг спричиняти загоряння Galaxy Note

Невдалий дизайн міг спричиняти загоряння Galaxy Note
108788 ПЕРЕГЛЯДІВ

     В серпні компанія Samsung презентувала одни з своїх найперспективніших смартфонів. Вважалося, що цей пристрій дасть змогу завоювати лідерські позиції на ринку. Однак, те що відбулося потім, можна вважати катастрофою для компанії Samsung. Та найгіршим є те, що причини загорянь смартфонів Samsung Galaxy Note 7 до тепер невідомі, незважаючи на всі старання інженерів компанії.

     Багато інших компаній розпочали власні розслідування. Деякі з них, як-от компанія Instrumental, вважають, що головною причиною, котра призвела до фатальних наслідків, була агресивна дизайнерська стратегія. Ця стратегія передбачала розміщення найбільш ємнісного акумулятора, який би мав найменші з можливих розміри.

     Велика батарея в середині 5,7-дюймового пристрою з безліччю інших деталей, включаючи окремий слот для стилусу S Pen, ймовірно, і стали причиною загоряння смартфону. Щоб вбудувати досить габаритну батарею, компанія Samsung практично не залишила простору навколо неї (в деяких місцях менше, ніж 0,1 мм), хоча повинна була залишити, оскільки, з часом, акумулятор дещо збільшується у розмірах. Здавлювання батареї в наслідок перебування в кишені користувача, на думку компанії Instrumental, був ймовірним сценарієм загоряння Galaxy Note 7.

     Note 7 має типовий літій-полімерний акумулятор. Цей тип акумулятора має позитивні і негативні пластини, які розділені полімерним шаром. При прямому контакті цих пластин батарея нагрівається, що врешті-решт призводить до загоряння. Завдяки вимогам дизайну полімерний шар був досить тонким, тому припускається, що тиск на батарею спричиняв деформацію захисного шару, після чого відбувався контакт двох пластин.

     Якщо висновки компанії Instrumental вірні, то можна стверджувати, що дизайнерська недбалість призвела як до втрат довіри до бренду, так і грошових збитків.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео