Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Додаток від Google допоможе знайти близьких

Додаток від Google допоможе знайти близьких
81678 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Уявіть собі, що ви йдете самі по темній вулиці,а на годиннику вже за одинадцяту. В такій ситуації вам би хотілося, щоб хтось був поряд або, принаймні, знав де ви. Для того, щоб ви відчували себе у безпеці, та, щоб заспокоїти ваших рідних, Google розробив додаток, який називається «Довірені особи». Цей персональний захисник дає можливість поділитися власним місцезнаходженням зі своїми близькими в повсякденній чи екстреній ситуації, навіть коли ваш телефон поза мережею або смартфон не у вас.

     Ось як це працює. Як тільки ви встановили додаток на свій смартфон, ви можете надати вашим друзям чи рідним статус «довірених». Довірені особи зможуть бачити статус вашої активності – чи знаходитесь ви в мережі, та інформацію щодо вашого пересування – аби завжди знати, що у вас все добре. Якщо ви потрапили в ситуацію, в якій почуваєтесь у небезпеці, за допомогою додатку можна швидка поділитись своїм місцезнаходженням з довіреними особами. А якщо ваші довірені особи за вас хвилюються, то вони мають можливість у будь-який момент запросити ваше місцезнаходження. Якщо у вас все добре – просто відхиліть запит. Але якщо ви не реагуватимете досить довго, тоді ваше місцезнаходження буде надіслано довіреним особам. Google запевняє, що у будь-який момент можна припинити ділитись своїм місцезнаходженням та змінити довірених осіб.

     А ось як додаток допомагає знайти вас, коли ви поза мережею. Наприклад, ви домовилися зустрітись з друзями в кафе, але не знайшли дороги до місця зустрічі та ще й телефон розрядився. Ваші друзі, зрозумівши, що щось сталось, оскільки ви не відповідаєте, використовуючи додаток, можуть дізнатися ваше останнє місцезнаходження, коли ви були в мережі.

     Якщо вам моторошно йти одному темними вулицями, додаток теж стане у нагоді. Просто відкриваєте додаток і надсилаєте своє місцезнаходження довіреній особі, тепер вони можуть віртуально провести вас додому.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео