Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нещодавно Apple представила нові ноутбуки MacBook Pro

Нещодавно Apple представила нові ноутбуки MacBook Pro
244156 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Традиційно новинки тонші та легші своїх попередників. Наприклад, товщина 13-дюймової версії знизилася на 3,5 мм (14,5 мм), а вага склала близько 1,36 гк. 15-дюймовий ноутбук має товщину 15,5 мм та вагу 1,8 кг.

     Ноутбуки Apple отримали збільшені вдічі тачпади, які розпізнають силу натиску , та клавіатуру типу Butterfly наступного покоління. Новий екран став яксравішим аж на 67% та забезпечує такий же приріст контрастності і відображає на 25% більше кольорів. При цьому вдалося досягти зниження енергоспоживання.

     Але найбільше нововведення – це відмова від верхніх функціональних клавіш. Їм на зміну прийшов багатофункціональний OLED-дисплей Touch Bar. Він виконує усі функції кнопок та дещо ще. Наприклад, команди різноманітних програм, перемикання між вкладками у браузері, навігуватися фотографіями, пропонувати підказки слів при введенні якогось тексту, контролювати відтворення аудіозаписів та багато іншого.

Apple дозволяє розробникам додавати до своїх програм у майбутньому можливість взаємодії з Touch Bar, це ще більше розширить функціональні можливості цього допоміжного дисплею. Кожен користувач зможе сам налаштовувати виведення органів керування на екран.

     Також передбачена спеціальна кнопка для виклику віртуального помічника Siri. Не забули і про сканер відбитків пальців Touch ID, для обслуговування якого вмонтований окремий процесор. З допомогою сканера можна здійснювати авторизацію і в ситсемі, перемикатися між обліковим записами, підтверджуват електронні платежі.

     У ноутбуках доступні, окрім потужних процесорів та дискретних відеокарт, по 4 порти USB Tуpe-C, є 3,5-мм роз'єм, але відсутнє гніздо для карт пам'яті SD.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео