Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

НАСА вирішило відкласти запуск місії з доставки до місячної орбіти фрагмента астероїда

161273 ПЕРЕГЛЯДІВ

НАСА вирішило відкласти запуск місії Asteroid Redirect Mission (ARM) на один рік, до другої половини 2021 року щоб дати більше часу на аналіз концепції місії і ключових технологій, які будуть використані при її створенні, повідомив представник агентства минулого тижня.

Місія ARM передбачає повернення на орбіту до Місяця валуна з поверхні астероїда Головного астероїдного поясу з подальшим відправленням до доставленому на орбіту каменю пілотованої місії для його докладного вивчення.

На зборах Комітету з пілотованим дослідженням Консультаційної ради НАСА Майкл Гейтс, директор програми ARM, сказав, що зрушення планованої дати запуску роботизованої частини місії ARM призведе також до зсуву запуску пілотованої частини місії, яка буде відправлена через кілька років після запуску космічного апарату роботизованої частини місії.

Згідно з новим розкладом, роботизована місія ARM буде запущена в грудні 2021 року замість запланованого раніше старту в грудні 2020 року. Пілотована місія також буде відправлена на один рік пізніше, тобто в грудні 2026 року, а не в грудні 2025 року, як планувалося спочатку.

Ця затримка не повинна привести до істотного збільшення вартості місії. Вартість роботизованої частини місії продовжує залишатися в встановлених при первинному плануванні межах в 1,25 мільярда USD, не враховуючи вартостіь запуску і подальшої експлуатації апарату, повідомив Гейтс.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео