Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці стали найкращими на міжнародному конкурсі NASA

Українці стали найкращими на міжнародному конкурсі NASA
54026 ПЕРЕГЛЯДІВ

1200 команд науковців з усіх куточків світу змагалися у масштабному конкурсі NASA «Space Apps Challenge» за право відвідати майбутній видовищний запуск ракети у штаті Флорида – на мисі Канаверал.

Хоча за умовами конкурсу поїхати до Флориди мають право шість команд, які стали найкращими на конкурсі NASA, остаточним переможцем, що посів почесне перше місце з оригінальним проектом марсоходу Mars Hopper, все ж таки виявилися українські вчені: за них на сайті Міжнародного космічного агентства голосували найчастіше.

За словами інженера марсоходу Олександра Буткалюка, перемога у конкурсі є дуже важливою з точки зору подальшого сприяння США подібним науковим розробкам в Україні, оскільки наша держава має усі необхідні технології для створення схожих на Mars Hopper винаходів і, таким чином, може зайняти гідне місце серед країн, розвинених у контексті космічних технологій.

Наразі переможці конкурсу планують створення двох прототипів власного марсоходу для випробувальних робіт на Землі та у стратосфері. Про плани талановитих українських науковців знають і астронавти NASA, реакція котрих на майбутні проекти команди з України поки що невідома.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео