Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Facebook» допоможе запобіганню суїцидів

«Facebook» допоможе запобіганню суїцидів
162016 ПЕРЕГЛЯДІВ

Унікальна та важлива антисуїцидальна опція, котра раніше була доступною тільки для англомовних користувачів соціальної мережі «Facebook», діятиме по всьому світу. Її користь полягає у реагуванні користувачів ресурсу на тривожні пости, залишені друзями по мережі, та, як наслідок, повідомленні адміністрації «Facebook» про вищезазначені тривожні сигнали.

Подібні пости цілодобово переглядатимуться працівниками спеціальної лінії підтримки. Якщо тривожне повідомлення матиме обґрунтування та підтвердження можливого нахилу автора посту до суїциду, така людина отримає повідомлення, згенероване соціальною мережею з пропозицією написати другу або поспілкуватися з психологами антисуїцидальної лінії підтримки.

Піклування «Facebook» про власних користувачів – перше в історії розвитку соціальних мереж, але не перше для творіння Марка Цукерберга. Після кровопролитної стрілянини в Орландо – американському клубі для секс-меншин – у «Facebook» почала працювати особлива функція під назвою «Safety Check». Її принцип дії дуже простий: через «Safety Check» користувач, опинившись у небезпеці, може відправити повідомлення про допомогу, яке, з'явившись у «Facebook», буде автоматично розіслане усім друзям вищезазначеного користувача.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео