Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Apple продовжує робити "розумний будинок" ще розумнішим

Apple продовжує робити "розумний будинок" ще розумнішим
43828 ПЕРЕГЛЯДІВ

Apple працює над розробкою унікального продукту, що може стати найамбітнішим проєктом компанії для "розумного будинку". Він поєднає у собі ТБ-приставку Apple TV, смарт-колонку HomePod та веб-камеру для відеоконференцій.

Самі Apple не підтверджують інформацію про створення такого пристрою, тому точної дати виходу немає, як і впевненості у тому, що компанія не закриє його розробку ще на початкових стадіях. Проте це не перша спроба поєднати як мінімум ТБ-приставку та камеру: у коді бета-версії tvOS 14.5, прошивки для Apple TV, знайшли підтримку FaceTime - сервісу відеодзвінків Apple. Про наявність екрану на такому пристрої інформації немає, тому, вірогідно, буде використовуватися напряму дисплей екрану.

Майбутній гібрид отримає усі основні функції ТБ-приставки включно зі стримінговими сервісами. Майбутній продукт має підтримувати голосового помічника Siri, але невідомо, хто саме буде займатися його розвитком - нагадаємо, що у середині квітня 2021 року Microsoft купили компанію Nuance, алгоритми якої лежать в основі асистента. До самої приставки Apple випустять пульт управління, який вирішить найголовніше проблему - у нього влаштують функцію, що дозволить знаходити його у будь-якій точці будинку. Як саме це буде реалізовано, компанія не розкриває, проте це може стати значною перевагою на ринку.

До приставки Apple випускатимуть ще й портативну акустичну систему зі смарт-дисплеєм. Подібні гаджети не новина - вони вже представлені серед продукції Lenovo та Xiaomi, а американський ринок захопили Amazon Echo Show та Google Nest Hub. Девайс має поєднувати функції планшету iPad та колонки HomePod, але сама компанія відмовляється від будь-яких коментарів стосовно нових проєктів.

Можливу розробку такого пристрою можна пояснити тим, що Apple намагається поєднати свої продукти, які так і не захопили ринок. У березні 2021 року компанія відмовилася від розумної колонки HomePod через низький попит, а ТБ-приставку вона востаннє оновлювала чотири роки тому наприкінці березня 2017 року. За 14 років існування Apple TV так і не змогла обігнати свого головного конкурента Samsung і навіть поступається ідентичним продуктам Xiaomi.

Очевидно, що ці пристрої вийдуть ще не скоро, якщо вийдуть взагалі. Проте у 2020 році Apple об'єднали команди HomePod та Apple TV задля спільної розробки нових девайсів.

Теги: apple
Автор: Юлія Заєць

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео