Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Червона рута" по-Маріупольськи

160034 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на важку ситуацію на сході країни, Донеччина, а саме місто Маріуполь 18-20 вересня прийматиме чотирнадцятий фестиваль "Червона Рута", котрий покликаний популяризувати сучасну українську музику.

Директор фестивалю Андрій Мельник розповідає, що «Червона рута» завжди проходить там, де вона необхідна: «У 1988 –му році Чернівцям була потрібна підтримка, адже внаслідок аварії на одному з підприємств відбувся вилив ядерного палива та постраждали діти. Через три роки фестиваль зустрічало Запоріжжя, а в Москві була спроба державного перевороту».

Також Андрій Мельник розповів, що історія фестивалю багата на випадки, коли держава залишалася осторонь проведення «Червоної рути» та не виділяла на її розвиток жодних коштів. Але фестиваль вистояв і відбувся з великим успіхом. Тому Андрій Мельник сподівається, що і цьогоріч музичне дійство пройде на рівні, незважаючи на те, що Міністерство культури знову не прийматиме фінансової участі. Організатори в свою чергу сподіваються на залучення меценатських коштів.

Директор фестивалю зауважив, що економія держави на культурі уже призвела до значного послаблення національної ідеології, а в майбутньому наслідки можуть бути ще гіршими.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео