Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Таємниця могили Тутанхамона

53636 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше повідомлялося, що вчені: археологи та історики, дослідивши вкотре могилу Тутанхамона поділилися своїми здогадками стосовно того, що в стародавній гробниці є ще одна кімната. Більше того, вчені переконували, що саме ця прихована від сторонніх очей кімната стала гробницею найпрекраснішої жінки в світі – цариці Нефертіті.

Опісля таких заяв, Міністерство стародавніх пам’яток Єгипту ініціювало дослідження, до якого залучило найіменітіших вчених світу. І ось науковці оприлюднили результати своєї роботи, де вказали на те, що дають близько дев’яноста відсотків на те, що з кімнати, де був похований Тутанхамон є ще один хід, котрий веде в іншу кімнату. Так вчені просканували стіни гробниці й помітили добре приховані дверні прорізи.

Більше того, британським археологом Ніколосом Рівзом було зроблене припущення стосовно того, що гробниця, котру знайшов Говард Картер в 1922 році, будувалася для Нефертіті. Раптова та загадкова смерть фараона змусила древніх єгиптян вдатися до нестандартного кроку й через десять років після поховання цариці відкрити гробницю й похоронити поряд Тутанхамона. Це на думку Рівза зробили тому, що його усипальня не була збудована.

Єгипетський міністр Мамдух Аль–Дамат на одній із прес-конференцій розповів, що вони дуже сподіваються знайти в усипальні Тутанхамона вхід, який би привів до гробниці Нефертіті. Можливо, така знахідка пролила світло на темні плями єгипетської історії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео