Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Київ перетворять на україномовне місто

Київ перетворять на україномовне місто
27108 ПЕРЕГЛЯДІВ

У столиці України затвердили Концепцію розвитку української мови серед жителів Києва на період до 2020-го року. Сталося це під час першого засідання новоствореної спеціальної робочої групи у кількості 26-ти осіб.

Серед її членів – як спеціалісти з питань мовної політики, так і представники громадянського суспільства. Варто відзначити, що робота вищезазначеної групи націлена не тільки на популяризацію української мови серед киян, а й на виховання в них історичної пам'яті та поваги до державної культури.

Головна мета новоствореної групи – стати тією платформою, яка об'єднає в одній структурі справжніх українських патріотів і професіоналів, чиї ідеї допоможуть потроху перетворювати міста нашої держави в україномовні. Почати експерти планують саме з Києва.

Цікаво, що соціологічне опитування, зроблене три роки тому, довело необхідність створення подібної робочої групи, оскільки за комфортність спілкування російською мовою в Україні проголосувало біля 30% опитаних у той час, як українська мова отримала трохи більше 17%.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео