Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Автор «Найкращої книжки року» відмовився від президентської премії

Автор «Найкращої книжки року» відмовився від президентської премії
81191 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український письменник Сергій Жадан, котрому два дні тому президентом України Петром Порошенком було присуджено престижну премію за «Найкращу книжку року», відмовився від нагороди, прийнявши рішення віддати кошти дитячим закладам Луганщини. Варто відзначити, що розмір президентської грошової премії письменнику склав сто тисяч гривень.

З точки зору Сергія Жадана, котрий разом з друзями вже досить давно займається волонтерською діяльністю та допомагає інтернатам і дитячим садочкам Луганської області, його відмова від премії обумовлена власною відповідальністю у контексті тієї важкої та складної ситуації, котра наразі склалася в Україні. Ми усі, за словами письменника, відповідаємо за нашу державу і допомагати тим, хто потребує допомоги, повинні разом. Навіть, якщо ті часи, у які ми живемо, характеризуються повною безвідповідальністю влади перед її народом.

Такий сміливий та патріотичний вчинок талановитого українського митця вже зібрав більше тисячі лайків та десятки схвальних коментарів у соціальній мережі «Facebook», де у Сергія Жадана зареєстрована його офіційна сторінка. Нагадаємо про те, що президентською премією була відзначена оригінальна й яскрава книга письменника «Месопотамія».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео