Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Скіфське золото повернеться до України

Скіфське золото повернеться до України
135944 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Амстердамський суд прийняв рішення повернути Україні скіфське золото, що було експонатом музеїв у Криму. Про це вже повідомили у Міністерстві закордонних справ України, зазначивши, що це рішення є вагомою перемогою держави.

     Прес-секретар Міністерства іноземних справ повідомила хорошу новину: 14 грудня амстердамський суд оголосив про своє рішення щодо скіфського золота з Криму, яке на момент анексії півострова перебувало на виставці у Нідерландах. Тривалий час голландська сторона не могла повернути ці культурні набутки Національному музею України, який подав відповідну вимогу, оскільки з боку кримських музеїв могли виникнути претензії.

     Оскільки контракт щодо зберігання історичних цінностей діяв до червня 2014 року, коштовності перебували у Нідерландах незаконно і тому мали бути повернені на територію України. Для вирішення цієї проблеми залучили адміністративний суд Амстердама, що мав вирішити долю золота скіфів.

     Підтвердили інформацію про повернення скіфського золота до України і у Міністерстві культури.

     Що стосується незаконної влади окупованого Криму, її представники впевнені у незаконності арешту Україною скіфського золота і у необхідності його повернення до Криму.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео