Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Арешт Сергія Жадана у Білорусі виявився помилкою

Арешт Сергія Жадана у Білорусі виявився помилкою
27356 ПЕРЕГЛЯДІВ

Арешт українського письменника Сергія Жадана у Білорусі та заборона в'їзду на територію країни виявилися помилкою. Так пояснили у білоруському МЗС, мотивувавши це тим, що раніше відомий письменник перебував у списках осіб нон-грата.

Як відомо, у ніч з 10 на 11 лютого відомого українського письменника Сергія Жадана, який перебував у готельному номері Мінська, заарештували місцеві правоохоронці. Одразу Жадана відправили до СІЗО, не давши можливості зателефонувати до українського посольства. Пізніше у Міністерстві закордонних справ пояснили цю подію помилкою: у 2015 році Сергій Жадан був включений до списку нев'їздних осіб, однак згодом його прізвище покинуло цей список.

Як насправді сталося, Сергій Жадан дізнався лише після того як перетнув кордон і повернувся до України.

Письменник обурився через те, що його ім'я пов'язують із терористичною діяльністю: за словами Жадана, він завжди засуджував це явище. Однак ця подія, за словами літературного діяча та музиканта, не завадить йому у подальшому відвідувати Білорусь: вже у травні Сергій Жадан планує наступну робочу подорож до цієї країни. Оскільки письменник відправиться до Білорусі зі своїм музичним гуртом, спочатку він переконається, що ніхто з його музикантів не потрапив у чорний список.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео