Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тільки не селфі!

Тільки не селфі!
212022 ПЕРЕГЛЯДІВ

З появою фронтальної камери фотографувати себе стало не тільки просто, а ще й модно.


З появою фронтальної камери фотографувати себе стало не тільки просто, а ще й модно. Хіба не помічали скільки фотографій від ваших знайомих «зливається» кожного дня у соц. мережі?
Божевілля фотографування дійшло до того, що почало з’являтися навіть обладнання для самого фото. Однією з такого стала, так звана, «палка» для селфі або «монопод», довжина якої допомагає зробити кадр, захоплюючи не тільки експозицію, а й фон композиції.
Все було б добре і потік безкінечних селфі так і продовжував «литися» в різні Instagram та Tumbler, якщо б її не почали забороняти у публічних місцях.
Одними із перших заборонили музеї Нью-Йорку, а саме музей Метрополітен та Смітсоновський інститут. Сьогодні до них приєдналася Національна галерея Австралії, що розташована у місті Канберра.
«Ми не хочемо заборонити людям фотографувати пам’ятки мистецтва. Будь ласка, діліться ними із друзями, лише не порушуйте авторських прав!» - каже, посміхаючись, Сью Кервуд, гід Національної галереї і додає: «Єдине, що не треба брати з собою в музей цю «палку». Вона заважає іншим пройти через невеликий прохід між картинами чи скульптурами. Кому цікаво на відпочинку думати, як обережно обійти горе-фотографа, щоб не пошкодити музейну цінність? Або де гарантія, що ваша «палка» раптово не нанесе шкоди самому відвідувачу?».
Як будуть карати порушників – керівництво галереї не розголошує. Фотографувати без спеціальних аксесуарів все ще дозволено, але без спалаху та у відведених для цього залах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео