Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бібліотека Львівського товариства сліпих святкує 55-річчя

Бібліотека Львівського товариства сліпих святкує 55-річчя
27851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 10 жовтня, відбулись урочистості з нагоди заснування спецбібліотеки імені Тараса Шевченка, що діє при Українському товаристві сліпих.

У святкуванні взяла участь і директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

«Ця бібліотека – це незвичайне місце. Таким його роблять колектив та читачі. Адже тут є місце кожному: і дітям, і старшому поколінню. Не одній людині бібліотека, свого часу, допомогла, розрадила і навіть скерувала на життєву стежку», - зазначила Мирослава Туркало.

За вагомий внесок у соціальну реабілітацію незрячих, з нагоди Дня білої тростини та 55-річчя заснування, колективу бібліотеки оголосили подяку голови Львівської ОДА.

Окрім того, як подарунок від облдержадміністрації, незрячим організують поїздку у Канів, куди члени товариства давно хотіли потрапити.

Урочистості продовжили нагородженням найкращих читачів та святковим концертом.

Довідково:

Сучасна бібліотека для незрячих у Львові була створена у 1962 році. У ній зібрано понад 40 тисяч книг. Це книги шрифтом Брайля, плоскодруковані та на електронних носіях. Бібліотечним фондом користуються близько тисячі читачів – і не тільки львів’ян, але й мешканців Червонограда, Дрогобича, Стрия. Бібліотека співпрацює з пунктами видачі книг, розташованими у цих містах.

Бібліотека була і є одною з найкращих бібліотек системи УТОС. При бібліотеці ось уже 20 років діє літературно-мистецька вітальня «Поклик» та кімната–музей історії ретротифлотехніки (технічних засобів для корекції й компен­сації дефектів зору). Працівники бібліотеки залучають своїх читачів до участі у різних конкурсах та майстер-класах.

Теги: бібліотека, утос, львівщина

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео