Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Дніпрі відсвяткували 100-річчя незалежності Грузії

У Дніпрі відсвяткували 100-річчя незалежності Грузії
56655 ПЕРЕГЛЯДІВ

26 травня в розважальному центрі «Лавина» пройшов захід,присвячений святкуванню 100-річчя незалежності Грузії.

100 років тому народ Грузії оголосив про державну Незалежності. День незалежності - це головне національне свято країни, тому за традицією, вже 5 років поспіль запрошуть дніпрян і гостей міста на святкування, де всі проводять час в суспільстві людей, які люблять і цікавляться культурою грузинського народу.

Серед поважних гостей на урочистостях були присутні: меценат, президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський з родиною та друзями, консул Грузії Іраклій Адвадзе; Президент ГО » Грузинська душа» Адамадзе Георгій; заступник міського голови Дніпра Шикуленко Олександр Віталійович.
А також керуючій Дніпровською єпархією Преосвященнійший Владика Симеон.
Його Преосвященство супроводжували: канцлер єпархії протоієрей Віталій Лопушанський та діловод єпархії ієромонах Ісаакій (Зінкевич).

Також серед почесних гостей були заслужена артистка України Оксана Іванівна Петровська і Віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Юріівна Іванілова та багато інших.
Святковий фестиваль проходив 26 і 27 травня, починаючи з 10:00. А урочисте відкриття фестивалю грузинської культури відбулося 26 травня о 17:00.
«Незалежність має велике значення для кожної країни і для кожної нації. Тому для ГО «Картулі сулі - Грузинська душа» дуже важливо було запросити всіх на свято присвячене Дню незалежності Грузії, на якому ми завжди демонструємо культуру нашого народу». - відзначила Режисер заходу Тетяна Барамідзе.

Для гостей в цей день були представлені різні грузинські пісні і танці. Виступали, як грузинські колективи, наприклад, ансамбль «Pioni» і «Shabatoba», так і українські - актори з театру ім. Т.Г. Шевченко. Після офіційної частини і концерту пройшов виступ знаменитої грузинської групи «Jgufi Bani, яка вже давно прийшла до душі українській публіці.
На святкуванні представили не тільки грузинські пісні, танці, а й кухню, а також розважальні майстер-класи для дітей і дорослих.
Захід пройшов за підтримки Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність».

Віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Іванілова підкреслила, що святкування Дня незалежності Грузії проходить в Дніпрі вже не перший рік, і кожен раз залишає у городян приємні і теплі спогади.
«Це дійсно чудовий захід, який проходить у нас вже не перший рік і адміністрація розважального комплексу Лавина із задоволенням сприяє його проведенню.
Щорічно на нього збирається багато людей, які прекрасно проводять час в душевній обстановці. Розділити радість з грузинами приходять не тільки українці, а й вірмени, і євреї та інші. В цілому на заході збираються представники абсолютно всіх конфесій, щоб разом з грузинами відзначити це світле свято.

На прикладі минулих років, можу з упевненістю сказати, що кожен дніпрянин може відкрити для себе багато нового і на святкуванні задоволені, як дорослі, так і діти », - говорить Яна Іванілова.
Єпископ Дніпровський та Криворізький Владика Симеон, також привітав представників грузинської громади із великою подією і побажав Божого благословення усім присутнім людям.
Безумовно, це грузинське свято, але коли грузинська душа радіє, їй хочеться цим поділитися. Адже саме на таких заходах і грузини, і українці вчаться об'єднуватися.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео